Владимир Путин нарече ситуацията в Украйна изключително сложна в очевиден опит

...
Владимир Путин нарече ситуацията в Украйна изключително сложна в очевиден опит
Коментари Харесай

Путин признава за трудности във войната му в Украйна

Владимир Путин назова обстановката в Украйна извънредно комплицирана  в явен опит да приготви популацията на Русия за дълготрайна война , защото неговата инвазия навлиза в десети месец, написа " Файненшъл таймс ".

В послание към чиновниците по сигурността във вторник съветският президент призна, че са изправени пред компликации в четири района на Украйна , отчасти окупирани от съветските сили, като сподели, че работата там е " сложна ".

Путин анексира четири района на Източна и Южна Украйна през септември в опит да обезпечи придобивките на Русия на място и да възпре западната поддръжка за Киев.

Но гамбитът има впечатляващ противоположен резултат , защото контраофанзивата на Украйна, подкрепена с доставки на съвременни западни оръжия, си върна територията, която Путин твърди, че е съветска. Сред украинските придобивки е град Херсон, единствената районна столица, която Русия завладя по време на нашествието, почнала през февруари.

" Хората, които живеят там, съветските жители, разчитат на вашата отбрана. И ваше обвързване е да гарантирате тяхната сигурност, права и свободи ", сподели Путин.

Коментарите на Путин означиха втория път този месец, когато той признава, че войната в Украйна - която в началото смяташе, че ще завърши за по-малко от седмица - ще продължи дълго време.

По-рано през декември той сподели на своя съвет по правата на индивида, че нашествието може да бъде " дълъг развой ". Той обаче чества и териториалните придобивки от анексията.

Путин наподобява няма никакво желание да се откаже от своите максималистични цели - които всъщност се равняват на заличаване на Украйна в сегашната й форма - даже когато Русия се бори да завоюва позиции, съгласно някогашни високопоставени чиновници на Кремъл.

Русия неведнъж е заявявала, че е отворена за мирни договаряния с Киев, само че единствено при изискване, че всички нейни претенции бъдат признати.

Съединени американски щати и техните европейски съдружници не престават да поддържат Украйна , която направи възобновяване на изгубената си територия наложителна причина за всевъзможни договаряния.

" Бих си разрешил да кажа, че нещата биха могли да бъдат доста по-малко комплицирани за руснаците в Украйна, в случай че просто се махнат и просто изведат войските си от страната ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби във вторник.

" Освен това, което явно не наподобява да е нещо, което Путин е подготвен да ангажира като концепция за опростяване на проблемите в Украйна, ние ще продължим да се уверяваме, че можем да подкрепим напъните на Украйна да се отбрани. "

Путин също уточни, че вътрешните репресии на Русия против несъгласието и засилената подготовка за вероятни закани ще продължат .

Русия направи " дискредитирането на въоръжените сили " - всъщност всяка неразрешена рецензия на войната - противозаконна, до момента в който Путин разгласи военно състояние в четирите анексирани района и увеличи равнищата на паника в осем други провинции на украинската граница.

" Местата, където се събират жители, стратегически обекти и транспортна и енергийна инфраструктура би трябвало да бъдат под непрекъснат надзор ", сподели Путин във вторник.

" Агенциите за контраразузнаване, в това число военното контраразузнаване, би трябвало да бъдат оптимално готови и съсредоточени ", добави Путин.

" Действията на западните секрети служби би трябвало да бъдат строго пресечени . Предателите, шпионите и саботьорите би трябвало да бъдат разобличени навреме ".

Освен това той прикани граничната защита на ФСБ да отбрани границите на Русия, в това число тези в анексираните райони , които Путин се опита да превземе по-рано тази година, написа " Фокс нюз ".

Руските войски освен не съумяха да напреднат в районите през последните месеци, само че и изгубиха обилни позиции в Украйна при започване на септември, когато руските бойци бяха принудени да се изтеглят.

Путин прикани войските си и сподели, че е тяхно " обвързване " да пазят съветските жители в анексираните райони. " Ще продължим да доставяме на новите елементи съвременна техника и въоръжение , както и умел персонален състав ", добави той.

Но представители на западната защита от дълго време показват неспособността на Русия да доставя своите войски и от месеци се появяват известия за несъответстващо образование на бойците .

Оттогава силите на Путин се поколебаха на фронтовата линия, макар че бруталните боеве не престават в региони като Бахмут в Източен Донецк.

Във вторник министерството на защитата на Обединеното кралство оцени, че украинските сили са си върнали 54 % от територията, която Русия завзе от 24 февруари 2022 година, и означи, че съветските сили в този момент окупират единствено 18 % от Украйна, в това число Крим.

Вместо това Русия разчита на въздушни кампании срещу гражданска инфраструктура и електрически мрежи.

Коментарите на Путин във вторник са един от дребното случаи, когато той обществено признава, че войната му в Украйна не върви по проект  и прикани своите служби за сигурност да работят по-усърдно.

" Днешната бързо изменяща се световна обстановка и появяването на нови закани и провокации постановат високи условия към цялата система на службите за сигурност на Русия ", сподели той. " Това значи, че би трябвало доста да подобрите работата си в основни области и да употребявате оптимално своя действен, механически и кадрови капацитет ".
 Британското разузнаване: Путин се пробва да трансферира отговорността за войната
Британското разузнаване: Путин се пробва да трансферира отговорността за войната

Той натъртва на " груповото управление " на военните действия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР